szponzorált tartalom

2021.02.24. 13:48

Lézeres szemműtét: ilyen árakra számíthatnak a debreceniek

Sokan az egész életüket, vagy életük egy jelentős részét szemüvegben vagy kontaktlencsék használatával töltik el. Ez már nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Egyre többen döntenek úgy, hogy lézeres szemműtéttel megszabadulnak látássegítő eszközüktől.

Forrás: pixabay

Kezdjük a számokkal

Több különböző lehetőség van lézeres szemműtétre, ezek árai is különbözőek. Jelenleg a Budai Szemészet négy különböző lehetőséget biztosít: az árak jelenleg két szemre 269.000 és 540.000 Ft között mozognak.

Azt is fontos megjegyezni, hogy az alkalmassági vizsgálat kimenetelétől is függ egy lézeres szemműtét ára.

Akkor is van lehetőség erre, ha nincs ennyi megtakarított pénzem?

Van, ahol igen, például a Budai Szemészetnél. 12 hónapos, 0% THM-es hitelre az árak havi 14.084 Ft és 36.666 Ft között mozognak, alacsony önerővel. A 0% THM jól hangzik, és a nullás teljes hiteldíj mutató azt jelenti, hogy valóban nincs semmilyen apró betűs rész, egy év alatt sem fizetünk többet, mint az, aki a műtét napján egy összegben rendezi a kezelés árát. Ez úgy lehetséges, hogy a hitel díját tulajdonképpen a szemészet állja.

Anyagilag megéri egy ilyen műtét?

Az egyértelmű, hogy a műtét a legjobb megoldás, hiszen ez nem a tüneteket kezeli, hanem megszünteti a problémát. Ez elsőre hihetetlennek hangzik, de ha van ismerősünk vagy utánaolvasunk, látni fogjuk, hogy ez az igazság. A tudomány sokszor csodákra képes.

És anyagilag? Ez attól függ, hogy jelenleg mennyit költünk látásunk korrigálására.

Ha kontaktlencsét használunk, ennek ki- és behelyezése, hordása okozhat mikrosérüléseket a szaruhártyán, de ha ezeket el is kerüljük, a kontaktlencsék folyamatosan (havonta, 3 havonta) pénzbe kerülnek.

Ha átlagos költségeket nézünk: a kontaktlencse és folyadék havonta 6500 Ft, ha e mellé szemüveget is veszünk, ez átlagosan 50.000 Ft, amelyet 3 évente szoktak cserélni. Évenként pedig javasolt szemvizsgálatot végezni. Így az átlagos havi kiadásunk 10.400 Ft.

Egy év alatt a kontaktlencse hordása átlagosan 124.800 Ft-ba kerül, 5 év alatt 624.000 Ft-ba, 10 év alatt pedig 1.248.000 Ft-ba. Ez utóbbi több mint kétszerese a legdrágább szemműtétnek.

Hol és hogyan jelentkezhetek lézeres szemműtétre?

A látásjavító szemműtét alkalmassági vizsgálatra online tud jelentkezni egy 3 perces teszt kitöltésével. Debrecenben a Budai Szemészeti Központ Párizsi Udvarban található rendelőjében a szemműtétet megelőző alkalmassági vizsgálatot és a beavatkozás utáni kontroll vizsgálatokat tudják elvégezni. Ezután maga a látásjavító kezelés Budapesten történik, ezért elég reggel felutazni, majd a beavatkozás után egy órával hazaindulni. A Budai Szemészet minden vidéki páciens utazást 5000 Ft-tal támogatja.

Én is alkalmas vagyok lézeres szemműtétre?

Ha távolra nem látunk jól, és a -12, +6 között van a dioptriánk, töltsük ki az online alkalmassági tesztet a Budai Szemészet weboldalán, és néhány perc alatt megtudhatjuk, hogy érdemes-e személyesen megjelenni az alkalmasságot vizsgáló műszeres méréseken. A személyes vizsgálaton derül ki, hogy szemünk egyedi anatómiája megfelelő-e a lézeres szemműtéthez. A személyes konzultáció során minden kérdésünket megválaszolják, sőt egy átfogó szemészeti vizsgálat során szemünk általános állapotáról is visszajelzést kapunk. Mindenképp érdemes belevágni, hisz csak jól járhatunk.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában