szponzorált tartalom

2021.02.24. 14:15

Léteznek jó minőségű olcsó okostelefonok?

A mobilok jelentőségét, illetve az életünkben betöltött szerepét valószínűleg senkinek sem kell ecsetelünk, hiszen szinte minden percben velünk vannak, és jó érzéssel tölt el folyamatosan elérhetőnek lenni a családtagjainknak, barátainknak. Ezek a kütyük úgy váltak az életünk részévé, hogy szinte észre sem vettük. Az olcsó okostelefonok tekintetében viszont már megoszlanak a vélemények, aminek hátterében általában a minőségtelenségtől való félelem áll.

Hand holding smartphone with smartphone on background

Forrás: freepik

Az olcsó okostelefonoknak híg a leve?

Bár erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz, azzal tisztában kell lennünk, hogy a legnevesebb mobilvállalatok is gyártanak alsó- és középkategóriás telefonokat, kielégítve a vásárlók legszélesebb rétegét is. Ezalatt pedig azokat a vásárlókat értjük, akik nem feltétlenül invesztálnának nagyobb összeget egy ilyen készülékbe. Ahhoz, hogy olcsón ússzuk meg a mobilvásárlást, mérlegelnünk kell, hogy melyek azok a specifikációk, amelyek igazán számítanak nekünk, illetve mik azok a tulajdonságok, amik nem igazán hoznak lázba.

A jelszó: mérlegelés

Egy okostelefon árát legtöbbször – természetesen a márkanév mellett – az alkotóelemei határozzák meg. Tökéletes példa erre a kijelző mérete és a kamera erőssége. Ha tökéletesen belátunk mindent egy 5,45”-os képernyőn és a kamerát sem kattogtatjuk nap mint nap, ezek az előnyök hasztalanok lehetnek számunkra. Ezzel szemben egy stabil operációs rendszer és egy hosszú üzemidőt biztosító akkumulátor (3000-4500 mAh kapacitású) hálásabb munkát végezhet.

A mindennapok hőse: az ütésálló telefon

Mindannyian azt szeretnénk, ha a mobilunk a lehető legtovább szolgálna minket. Azonban a legtöbb modell idő előtt felmondja a szolgálatot, „köszönhetően” egy hirtelen mozdulatnak vagy egy kisebb esésnek. Az ütésálló telefonokkal ez a tragédia csak szélsőséges esetekben fordulhat elő. Prémium anyaghasználat, világszínvonalú összeszerelés, por, illetve vízállóság. Csak néhány dolog, ami ezeket a mobilokat jellemzi, így nem véletlen tehát, hogy hazánkban is egyre népszerűbbek ezek.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában