szponzorált tartalom

2021.02.25. 11:16

Kültéri kamera rendszer IP védelemmel ellátva

A kültéri kamera rendszer csak abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha kialakításában megkérdőjelezhetetlen minőséget képvisel. De egyáltalán, kiknek és miért lehet szüksége a kültéri egységre, illetve melyek azok a kritériumok, amelyeket joggal támaszthatunk a szóban forgó biztonságtechnikai készülékekkel szemben?

security camera

Forrás: freepik

Fotó: Eugen Wais

Miben más a kültéri kamera rendszer, mint a beltéri?

Nos, az alapvető különbség az egységek betöltött funkciójában rejlik: az egyik típus a magánszemélyek otthonait, a kereskedelmi egységek, hivatalos intézmények belterét védi, míg a másik verzió odakinn őrködik éberen, 0-24-ben. A beltéri egységek minősége mellett, az esztétikai értékeik is mérvadók, míg a kültéri kamerák esetében a robosztus, strapabíró kialakítás számít vonzó tulajdonságnak.

Korábban luxus, ma már a hétköznapok elfogadott része

Néhány évvel ezelőtt a kültéri kamera rendszerek nagyon kevés számban képviseltették magukat: kizárólag a hivatalos intézmények, maximum nagyobb közterek szereplői voltak. Ma már teljesen más a helyzet, hiszen a technológia rohamléptékű fejlődésének köszönhetően, ezek a készülékek a hétköznapok szerves részeivé váltak.

Célkeresztben a szélsőséges időjárási viszonyok

A kültéri kamera tipikusan az a készülék, amely 0-24 órában, az év minden napján ki van téve az időjárási viszonyoknak. Az erős UV sugárzás, az eső vagy a fagy csak abban az esetben nem tesz kárt a rendszerben, ha az valóban strapabíró. A magas nívójú termékek burkolatai természetesen IP védelemmel is el vannak látva. Az IP, vagyis a Ingrass Protection a víz és a por okozta negatív hatásokat küszöböli ki, így a kültéri kamera rendszer belső alkatrészei nem sérülnek meg.

A tökéletes kültéri kamera rendszer nyomában

A kültéri egységek vásárlásakor ne engedjen az elvárásaiból. Noha a gyengébb minőségű, analóg kamerák még mindig jelen vannak a piacon, érdemes egy kicsit mélyebbre nyúlni a zsebbe, és befektetni egy digitális, éjszakai módban megvilágított, színes képet mutató, 2-8 Megapixellel operáló készülékbe.

Jó választás a kompakt kamera

A kompakt kamera az egyik legnépszerűbb készülék a biztonságtechnikai termékek piacán, nem véletlenül, ugyanis e típus verhetetlen ár/érték arány tekintetében. Nemcsak a nappali, de az éjszakai megfigyelésre is ugyanúgy alkalmas, ráadásul színes kép rögzítéssel. A kompakt egységeknek alapvetően két típusa van: az egyiknek behatárolt a hatótávolsága, a másiknak – az úgynevezett vario objektíves berendezésnek – mi állítjuk be manuálisan a megfigyelni kívánt terület paramétereit.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában