szponzorált tartalom

2021.02.24. 14:08

Hogyan telepítsünk Windows 10-et régi gépre?

Cropped view of unrecognizable male works on modern portable laptop computer, installs new application, publishes article on website, updates software, connected to wireless high speed internet

Forrás: freepik

Szinte hihetetlen, de a Windows 10 már több mint 5 éve közhasználatban van. Ennek következményeképpen egyre több számítógépes program, illetve PC játék lett (és lesz) kimondottan az említett oprendszerre szabva. A Microsoft legújabb szoftverjének használata tehát már nem csupán trend kérdése, de szükségszerű is. Ennélfogva, ha nem szeretnénk a jövőben kompatibilitási problémákkal küszködni, mindenképp tegyünk róla, hogy a legújabb Windows díszelegjen az asztali gépünkön.

Nézzünk a motorháztető alá!

Mielőtt hozzálátnánk a telepítéshez, ki kell derítenünk, hogy a számítógépünk képes-e egyáltalán futtatni a szóban forgó operációs rendszert. A Windows 10 telepítése új gépre egyszerű, ugyanis a tökéletes működéséhez csak 1 Gigahertzes processzorra és 32 Gb-nyi szabad tárolóhelyre van szükségünk. Amennyiben 32 bit-es rendszert szeretnénk, akkor 1 Gb RAM, a 64 bit-es verzióhoz pedig 2 gigányi memória a minimum követelmény.

Az első lépések

A művelet folytatásához szükségünk lesz egy legalább 8 Gb nagyságú teljesen üres pendrive-ra, vagy egy új DVD lemezre. A Microsoft hivatalos honlapján található letöltési eszköz segítségével kiválaszthatjuk az operációs rendszer számunkra leginkább szimpatikus alverzióját, amit az adathordozóra kell telepítsünk. Miután ezekkel megvagyunk, belekezdhetünk a tényleges installálásba.

Ne csússzunk el az első banánhéjon!

Kezdésként csatlakoztassuk a frissen elkészített telepítési adathordozót, majd indítsuk be a számítógépet. Amennyiben a gép nem az USB vagy DVD meghajtóról bootol be, meg kell változtatnunk a rendszerindítási folyamatot. Ezt az opciót a PC BIOS-ában érhetjük el, mégpedig – a számítógép típusától függően – az F2, F12, ESC vagy DEL gombok bekapcsoláskor való megnyomásával.

Innentől már nyert ügyünk van

Ha az installálási folyamat sikeresen elindul, a feladat ránk eső részét szinte teljesen kipipáltuk. A nyelv, az időzóna és a billentyűzet kiválasztása után, már nem maradt más dolgunk, mint hátradőlni és hagyni, hogy a telepítő tegye a dolgát. Ne ijedjünk meg, ha a gép közben többször is újraindul, ez ugyanis a művelet természetes velejárója!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában