szponzorált tartalom

2021.02.26. 14:15

Fűkaszák összehasonlítása egy helyen

Forrás: pixabay

A fűkaszák bizonyos szempontból a fűnyírók és a fűszegélynyírók között helyezkednek el, hiszen könnyebben hozzá lehet férni egyes területekhez, mint fűnyíróval, de mégis nagyobb területeken is könnyű füvet vágni velük. Az egyes fűkaszák azonban nagyon eltérnek. Ha kíváncsi arra, hogy milyen különbségek vannak az egyes fűkasza típusok között, érdemes lehet körülnézni az egyik webáruházban. Az alábbi cikkben az Emaki barkácsáruház jelenlegi termékeiből szemezgetünk.

Milyen típusú fűkaszák léteznek?

Egyesek szerint a fűkasza és a fűszegélynyíró eltérő készülék. Szerintük az utóbbi általában hajlított szárú, elsősorban (vagy kizárólag) nagyon nehezen elérhető helyeken (kerítés tövében, árok partján, szegélyeken) használható eszközről van szó. Mások pedig a két kategóriát egynek és ugyanannak tartják.

Az Emaki webáruházban is így tesznek: a fűkasza kategóriában 136 terméket találunk, igaz, ezek körülbelül felé kellék (vágószálak, kétvállas hevederek, akkumulátorok).

Fűszegélynyírók és fűkaszák kategóriájában találunk elektromos (kábeles), akkumulátoros és benzines készülékeket is.

Milyen árkategóriában lehet fűkaszákat venni?

A legolcsóbb fűszegélynyíró jelenleg 18.000 Ft alatt van, ez egy Gardena Smallcut Plus 350/23-as modell, amely 350 W-os, 23 cm vágási szélességű készülék.

Árban ehhez képest egy jó nagyot kell ugrani, hogy a következő kategóriába érjünk el: a benzines fűkaszák közül a legolcsóbb a Riwall PRO RPB 260-as benzines fűkasza 26 köbcentis motorral. Az egy lóerős, két ütemű motoros fűkasza 0,45 literes benzintartállyal 6,5 kilogrammos, mérete pedig: 1,82 m x 0,72 m x 0,44 m. Munkaszélessége 25,5 cm, damiljának átmérője 2 x 2,4 mm. Vállheveder is tartozik hozzá, és a motor elhelyezkedésének köszönhetően a vibráció (rezgés) csökkentett. Jelenleg az ára 29.990 Ft.

Az akkumulátoros darabok akkor olcsóbbak, ha már rendelkezünk akkumulátorral és töltővel. Így a legolcsóbb a Hecht 1040-es akkumulátoros fűszegélynyíró, 25.990 Ft-ért vagy ugyanennyiért a Scheppach BCH3300-40 Li akkus, 40 V-os fűkasza. Az akkumulátorok ára azonban (fajtától és volt számtól függően) akár drágább is lehet, mint a készülék. Itt úgy érdemes gondolkodni, hogy az akkumulátor még sok más kerti szerszámnál is segítségünkre lehet.

És hogy kitekintsünk az árak másik végére is, az Emakin a fűkasza kategóriában az elsőre hagyományosan fűkaszának kinéző termékek között a legdrágább a Hecht 163-as 3-az-1-ben benzinmotoros fűkasza 90.000 Ft-ért.

Míg a két kerekű Hecht 5056-os 120.000 Ft-ért, a Hecht 587-es alternáló fűkasza pedig 240.000 Ft-ért lehet a miénk.

A legdrágább készülék egy egészen más kategóriájú eszköz: a Hecht 5813-as magasgazvágó egy önjáró, négykerekű, benzines, 178 kg-os, 86 cm-es munkaszélességű monstrum, amellyel 2,5 km / h-s sebességgel, 40 darab Y alakú késsel, 20-40 milliméter között szabadulhatunk meg a gazoktól akár egy ipari méretű telken is.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában