Szponzorált tartalom

2021.02.24. 12:12

Élvezze a függetlenséget a szigetüzemű napelemes rendszerrel

Nem titok, hogy a szigetüzemű napelemes rendszer kiválasztása előtt tisztázni kell, hogy annak telepítése milyen problémát hivatott megoldani.

Solar panels on house

Forrás: Freepik

Fotós: Rudmer Zwerver CreativeNature.nl

Ha egy településen gyakori az áramkimaradás, ne talán a villamosenergia egyáltalán nem került behúzásra a házba, vagy valaki szeretne az államtól függetlenné válni a magas villamosenergia tarifák miatt, az önálló szisztéma kiépítése kiváló alternatívát szolgáltat.

Lehetséges-e teljesen függetlenné válni a hálózattól?

Ezt a kérdést gyakran teszik fel a megújuló energia kezdő felhasználói. Ha a szigetüzemű napelemes rendszerről beszélünk, akkor a termelt energia elegendő lesz a tavaszi-nyári időszakra, de télen, amikor a Nap aktivitása alacsonyabb, hiány lesz. Ezért fontos megérteni, mi a feladata egy napenergiával működő rendszereknek.

Először is segítenek pénzt megtakarítani, mert a panelek használata csökkenti az áramszámlát. Másodszor, biztosítást jelentenek arra az esetre, ha kialszik a fény vagy feszültségesés van a hálózatban. Végül, a szigetüzemű napelemes rendszer teljes autonómiát jelent a szolgáltatótól.

Így számíthatjuk ki a szükséges napkollektorok számát

A mai napra hazánkban a napkollektorokat elsősorban vízmelegítésre használják, és a napelem fűtés kalkulátor segít kiszámolni azok szükséges mennyiségét is. A fotovoltaikus panelek használata a fűtési rendszer működtetésére jelentősen lecsökkentheti a ház energiafogyasztását. A napsugárzás ingyenes és mindenki számára elérhető, ebből kifolyólag a napelemes rendszerek ára folyamatosan csökken. A ház fűtésére szolgáló modulok számának helyes kiszámítása a napelem fűtés kalkulátor által lehetővé teszi a felesleges berendezések költségeinek elkerülését.

A legtöbb gyártó és kivitelező csak hozzávetőlegesen számítja ki a modulok számát. A megbízható vállalkozók azonban lépésről lépésre elmondják a megrendelőnek, hogyan kell kikalkulálni a fűtésre szolgáló napelemes rendszerek kapacitását annak érdekében, hogy télen teljes mértékben biztosított legyen a meleg a házban. Nem kell tehát megijedni a bonyolult képletek alkalmazásától, mivel a napelem fűtés kalkulátor mindezt megteszi helyettünk.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában