szponzorált tartalom

2021.02.24. 11:32

Álmennyezet készítés pontos terv alapján

Az álmennyezet készítés többféle céllal, különböző megoldásokkal és eszközökkel történhet, így nagyon fontos, hogy első lépésként az igények kerüljenek tisztázásra. Erre még azelőtt sort kell keríteni, hogy bármit beszerezne a munkálatokhoz, ugyanis mindent aszerint kell összeválogatni, hogy milyen eredményt szeretne elérni.

Empty brown room with window and white coffered ceiling - 3d rendering

Forrás: freepik

Természetesen már itt is kérheti egy szakember segítségét, aki pontosan tudni fogja, hogy mi az Ön elvárásainak leginkább megfelelő megoldás és ahhoz mikre lesz szükség.

Talán a legfontosabb, amit meg kell határozni, hogy az álmennyezet „csak” a födém esztétikus eltakarására, hő- és hangszigetelésre vagy éppen a technológiai berendezések és vezetékek elrejtésére fog szolgálni. Az álmennyezet árak is ettől fognak leginkább függni, így precíz terve van szükség. Akár egy ingatlan belmagasságának a jelentős csökkentése is megoldható a megfelelő gipszkarton profil vázzal, direktfüggesztővel vagy függesztő pálcával, csak akkor a kivitelezőknek már eleve tudniuk kell, hogy mire fog szolgálni az állmennyezet.

Ezt az alternatívát sokáig csak irodákban, közületekben alkalmazták, mivel nagyobb költségeket vont maga után. Ellenben ma már családi házakban is egyre többször döntenek a kazettás vagy rácsos kialakítás mellett, hiszen az előnyei mindenhol ugyanúgy kihasználhatók és az árak is sokkal elérhetőbbek, mint korábban.

Az esztétikus, modern megjelenés mellett, az elbonthatóság az, ami miatt kimondottan érdemes ezt a megoldást választani. A kivehető lapoknak köszönhetően nagyon egyszerűen hozzá lehet férni a villany és légtechnika elemeihez, amik így könnyen karbantarthatók, szükség esetén cserélhetők, módosíthatók. Ez a szabadság a ma kor emberének szinte már alapvető elvárása, tehát már nem is nevezhető luxusnak, ha valaki ilyesmit szeretne.

Ugyanakkor a gipszkarton álmennyezet stílusában annál inkább megjelenhet a fényűzés és a pompa, hiszen olyan elképesztő lakberendezési ötletek is megvalósíthatók általa, amikről korábban álmodni sem lehetett.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában