Veronai baleset

2018.02.23. 13:42

Vizsgálat indul a hozzátartozókat vegzáló biztosító miatt

A kormány azonnali vizsgálatot kér a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit "zaklató biztosító" miatt - tudatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda pénteken.

Forrás: afp

„Felháborítónak tartjuk”, hogy a veronai buszbalesetet áldozatainak hozzátartozóit az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó – áll a Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára által jegyzett közleményben.

A kormány az ügy miatt a pénzügyi felügyeletet ellátó MNB-hez fordul és azonnali vizsgálatot kér

– közölte a kabinetiroda.

A Blikk pénteki számában számolt be arról, hogy a veronai áldozatok kártérítésre jogosult hozzátartozóit elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá az ügyben érintett biztosítótársaság kérésére.

„Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?” – többek között ezt a kérdést tette fel az egyik, a testvérét elveszítő tinédzsernek a biztosítótársaság szakértője a Blikk írása szerint.

Ehhez hasonló ízléstelen kérdésekkel bombáztak többünket. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ilyen „tesztre” egyáltalán sor kerülhet. Ez bőven túllépi a jó ízlés határát! – háborgott a lapnak a neve elhallgatását kérő családtag.

A tragédiában érintettektől a biztosító korábban pszichológiai szakvéleményt kért. Ezt a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor.

– A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki! – tette hozzá egy másik hozzátartozó. – Természetesen próbálunk együttműködni, de az mindenkit felháborít, hogy sem a gyászunkra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel!

A szülők azt sem értik, mi a célja a biztosítónak az eljárással. Ahogyan a Blikknek elmondták, jóhiszeműen azt remélték, hogy a döntéshozók empatikusan kezelik majd őket, ezzel szemben egyelőre nem látják, meddig húzódik még az ügyük.

Az olaszországi Verona közelében tavaly január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, mikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A biztosító korábban azt közölte: ahol meghatározható volt a kártérítés összege, kifizették azt. A sérülteknél egészségi állapotuk alakulásától függően határozzák meg a sérelemdíjat.

A tragédia kapcsán vádemelés márciusban várható Olaszországban.

Borítókép: A veronai buszbaleset 2017. január 21-én

AFP PHOTO / Vigili del Fuoco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában