tűzre öntött olaj

2017.10.02. 15:36

A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készültek

Cserkaszi megyei lakosokból álló bűnbandát béreltek fel a magyar emlékmű felrobbantására. A csoportot elfogták – jelentette be Arszen Avakov ukrán belügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

A feladatot a hivatalos közlés szerint a csoportnak „sürgősen végre kellett volna hajtania, az utóbbi időben ugyanis kiéleződött az ukrán-magyar viszony”.

A Kárpátalja megyében, a Vereckei-hágón található emlékmű elleni terrorcselekménynek „tűzre öntött olajként” kellett volna szolgálnia – idézte a belügyminiszter Facebook-bejegyzését az Unian hírügynökség.

A jelentés szerint a csoport tagjait a határ közelében vették őrizetbe. Elfogásukkor gázpalackhoz erősített, detonátorként üzemelő robbanószerkezetet és RGD-5 típusú kézigránátokat találtak náluk.

A nyomozás kiderítette, hogy a bűnbanda más bűncselekmények elkövetésében is részt vett. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

Borítókép: Mónus József íjász távlövő világbajnok előkészíti íját, mielőtt nyílvesszőket lő ki a Vereckei-hágón, a honfoglalás millecentenáriumi emlékművénél 2016. június 3-án. Az íjász a honfoglaló magyar törzseket jelképező hét nyílvessző kilövésével tisztelgett a honfoglaló magyarok emléke előtt a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Feszty-körkép Alapítvány szervezésében rendezett eseményen.

MTI Fotó: Nemes János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában