keresztény egység

2020.01.17. 10:06

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Az országos megnyitó istentiszteletet idén Bu­da­pes­ten, a Kálvin téri református templomban tartják.

Budapest, 2019. január 20. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b) az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén a Deák téri evangélikus templomban 2019. január 20-án. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közös programsorozatát megnyitó szertartást Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke, a MEÖT alelnöke vezeti.

Az ima­hét nap­ja­in a kü­lön­bö­ző fe­le­ke­ze­tű gyü­le­ke­ze­tek közösen tar­ta­nak isten­tisz­te­le­teket és imád­koz­nak a ke­resz­té­nyek egy­sé­gé­ért.

Az idei ökumenikus imahét anyagát a máltai keresztények készítették, mottója az Apostolok cselekedeteiből vett idézet: „...nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk...” – olvasható a közleményben.

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, az eseményen először még csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és csak az egyesült államokbeli Graymoorban tartották meg. A program Magyarországon mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza.

Borítókép: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén a Deák téri evangélikus templomban 2019. január 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában