veszély

2018.03.18. 10:19

Az Európai Bizottság többsége nem támogatja a bevándorlást

Változott a migráció megítélése az európai országokban.

Mórahalom, 2016. február 8. Járõrözõ katona és rendõr a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzár mellett Mórahalom térségében 2016. február 8-án. Az illegális migráció fokozódása miatt 2016. február 5-tõl növelték a rendõri létszámot a déli határnál. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A német kormány álláspontja más a migrációról, mint két évvel ezelőtt, és Emmanuel Macron francia államfő is komoly korlátozásokat vezet be – hívta fel a figyelmet Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szélsőségesnek nevezte az Európai Bizottság elnökének véleményét a migráció támogatásáról, úgy látja, Jean-Claude Juncker ebben egyre inkább egyedül marad, „elment felette az idő”. Gyarmati István hozzátette, az Európai Bizottságnak nincs egységes véleménye, a testület tagjainak többsége nem ért egyet az elnök kijelentéseivel.

Gyarmati István szerint a nemzetközi szervezetek nem figyelnek eléggé oda arra, hogy a támogatásokat hogyan költik el a helyi alkalmazottak.

Ez világszerte probléma – mondta azokra a hírekre reagálva, hogy Olaszországban a migránsok elhelyezését szolgáló pénz egy része a maffiához kerül. A szakértő hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak, illetve az ENSZ-nek komolyan kellene ezzel a kérdéssel foglalkoznia.

Borítókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában