Garázdaság

2020.06.04. 16:02

Vádat emeltek egy egri tömegverekedés három résztvevője ellen

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádol három embert, köztük két biztonsági őrt az Egri Járási Ügyészség – közölte a Heves megyei főügyész csütörtökön.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a három férfi 2018 októberében egy 15 éves fiút bántalmazott az egri moziban tartott zenés-táncos rendezvényen. A sértettet először egy 20 év körüli fiatal az ügy harmadrendű vádlottja ütötte meg, s ennek nyomán tömegverekedés alakult ki.

Ebbe avatkozott bele a program rendjét felügyelő két biztonsági őr az első- és a másodrendű vádlott , aki a gyenge fényviszonyok és egy félreértés miatt a harmadrendű vádlott helyett a sértettet próbálta megfékezni. A fiú azonban őket is támadónak vélve ellenállt és erőszakosan próbált védekezni, amelyre válaszul a két őr erővel kirángatta a teremből és megpofozta.

Az Egri Járási Ügyészség a biztonsági őrökkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés, illetve elzárás büntetés kiszabását indítványozta, továbbá javasolta határozott időre történű eltiltásukat foglalkozásuk gyakorlásától. A harmadrendű vádlott esetében az ügyészség közérdekű munkavégzés elrendelését kérte a bíróságtól.

Címkék#vádemelés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában