névváltoztatás

2017.10.05. 13:46

Üdvözlik a névváltást az egykor Csanád megyei települések polgármesterei

Közös nyilatkozatban üdvözölték az egykor Csanád vármegyéhez tartozó települések polgármesterei az Országgyűlés keddi döntését, amely szerint a megye elnevezése 2020. június 4-től Csongrád-Csanád megyére változik.

Az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közlemény szerint a döntés az ezeréves örökség, a Csanád elnevezés és a hozzá kapcsolódó értékek és hagyományok megőrzését segíti.

„Tisztelgés az egykor itt élt őseink előtt, akik hazánkért, népünkért oly sokat fáradoztak, ugyanakkor bizonyos elégtétel is azokért a sérelmekért, amelyeket elszenvedtünk a méltatlan és igazságtalan békediktátum, valamint az 1950-es, Csanád megye fölszámolásáról hozott határozat miatt” – írták.

Az Országgyűlés döntése értelmében az ősi, az ország számára lassan feledésbe merülő, de a térségeben élők múltját, hagyományait, értékeit szimbolizáló, és az előző generációk emlékét az utókor számára is megőrző Csanád név visszakerül Magyarország térképére. Ezzel együtt a magyar közvélemény figyelme is ráirányul mindarra, amit a magyarság számára Csanád, a csanádi térség és az itt élő emberek jelentenek – áll a tizennégy polgármester közös közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában