Vészhelyzet

2017.11.02. 05:54

Tűz volt egy idősotthonban, több főt kórházba vittek

A lángok szerdán késő este keletkeztek Budapest XIX., kispesti kerületében, négy embert szállítottak kórházba, mert füstöt lélegeztek be – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Budapest, 2017. november 2. Tûzoltók menekítenek egy nõt Budapesten, a XIX. kerületben, ahol tûz ütött ki egy idõsotthonban 2017. november 1-jén késõ este. Heten füstöt lélegeztek be, közülük négy embert kórházba vittek. MTI Fotó: Lakatos Péter

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Lakatos Péter

A tájékoztatás szerint egy emeleti helyiség gyulladt ki a kispesti József Attila utcában lévő idősek otthonában. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és gyorsan elfojtották a lángokat.

A tűzoltók harminckét idős embert és két gondozót kísértek ki szobáikból az aulába, ahol a mentők mindenkit megvizsgáltak. Heten füstöt lélegeztek be, közülük négy embert kellett kórházba szállítani.

Az épület emelete füsttel telítődött, ezért a házat át kellett szellőztetni, az időseket addig egy melegedőbuszban helyezték el.

Borítókép: Tűzoltók menekítenek egy nőt Budapesten, a XIX. kerületben, ahol tűz ütött ki egy idősotthonban 2017. november 1-jén késő este. Heten füstöt lélegeztek be, közülük négy embert kórházba vittek.

MTI Fotó / Lakatos Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában