bejelentés

2019.07.29. 22:22

Trump még a 2020-as elnökválasztás előtt kivonulna Afganisztánból

Az amerikai elnök kijelentette: véget kell vetni a véget nem érő háborúnak.

Donald Trump amerikai elnök még a 2020-as elnökválasztás előtt meg akarja kezdeni a csapatkivonást Afganisztánból – jelentette ki Mike Pompeo külügyminiszter hétfőn egy washingtoni rendezvényen.

A Washingtoni Gazdasági Klub konferenciáján arra a kérdésre, hogy vajon az elnök még a 2020-as választások előtt csökkentené-e az amerikai katonák számát afgán földön, Mike Pompeo azzal válaszolt: „erre vonatkozó utasítást kaptam az Egyesült Államok elnökétől”.

Az amerikai diplomácia vezetője szerint

Donald Trump egyértelműen úgy fogalmazott: „Vessetek véget a véget nem érő háborúknak, kezdjétek meg a csapatkivonást”.

Az amerikai diplomácia vezetője optimistának mondta magát, leszögezve, hogy az afganisztáni békéről folytatott tárgyalások „valódi előrehaladást” értek el.

Zalmay Khalilzad, az amerikai külügyminisztérium afganisztáni és pakisztáni ügyekkel megbízott különmegbízottja jelenleg is Kabulban tartózkodik, onnan Katar fővárosába, Dohába utazik, ahol a tálibokkal folytatott közvetlen tárgyalások újabb fordulójára kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában