Emmi

2018.01.01. 15:11

További béremelést kaptak a mentőszolgálat dolgozói

Januártól újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: a mostani béremelést az ágazati béremeléseken felül kapják mentőszolgálat dolgozói, köztük nem csak a kivonuló állomány, az adminisztratív és fizikai munkát végzők is.

Az Emmi felidézte, többlépcsős béremelés zajlik az Országos Mentőszolgálatnál: 2016-ban átlagosan 26,5 százalékkal, majd 2017 novemberében 12 százalékkal nőtt a mentősök bére. A novemberi béremelés a mentőgépkocsi-vezetőkre, a mentőápolókra, a mentőtisztekre és a mentésirányítókra is vonatkozott. Az orvosok bruttó 50 ezer forintos, a szakorvosok bruttó 100 ezer forintos emelést kaptak – írták, megjegyezve: alapbéremelés történt, tehát a pótlékok tovább emelik a kereseteket.

„Az Országos Mentőszolgálat fejlesztése a kormány számára kiemelten fontos, a mentődolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének fejlesztése folyamatos” – emelte ki az Emmi. Hozzátették: a béremelések mellett a szakmai munka, a szakmai fejlődés segítése, a munkakörnyezet javítása a mentődolgozók testi és lelki egészségének támogatását, és a hivatás társadalmi elismertségének javítását szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában