halálos áldozatok

2019.07.16. 16:51

Több tucat ember rekedt egy összeomlott ház romjai alatt Indiában

Összeomlott egy négyemeletes épület a nyugat-indiai Mumbaiban kedden, legalább hárman meghaltak, és több mint negyven embert keresnek a romok között – közölte az NDTV indiai hírcsatorna.

A hatóság értesítése szerint a katasztrófavédelem dolgozói és a tűzoltók keresik az embereket a romok között. A mentést vezető hatóságok azt közölték, hogy nyolc embert már élve kimentettek a romok közül, beleértve egy gyereket is.

A tragédia Mumbai városának Dongri nevű lakónegyedében történt. A szűk utcák nehezítik a mentést, mert a mentő-és tűzoltóautók nehezen jutnak el a romokhoz.

Hatósági források szerint a leomlott épület majdnem 100 éves volt, és 15 család lakott benne. A sajtónak nyilatkozó ellenzéki politikusok szerint az épület régóta veszélyes volt, ám az önkormányzat pénzhiányra hivatkozva nem újította fel.

Indiában a júniustól szeptemberig tartó, rendkívül sok csapadékkal járó monszunidőszak – amely létfontosságú a mezőgazdaság számára – rendszeresen okoz házomlásokat, árvizeket és földcsuszamlásokat is.

Vasárnap az északi Himácsal Prades államban tizennégy ember – köztük katonák – haltak meg, mert a heves esőzések miatt rájuk omlott egy épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában