gyilkosságok

2018.06.01. 18:38

Több mint száz jelöltet öltek már meg a mexikói választási kampány alatt

Tavaly szeptember óta 177 erőszakcselekményt követtek el politikusokkal szemben.

Meggyilkolták a kormányzó Intézményes Forradalmi Párt (PRI) egyik jelöltjét ismeretlenek Guerrero délnyugat-mexikói szövetségi állam Acapulco városában. Halálával 103-ra nőtt a választási kampány 2017 szeptemberi kezdete óta meggyilkolt jelöltek száma – közölte az Etellekt helyi elemzőközpont.

Rodrigo Salado halálhírét Guerrero állam ügyészsége megerősítette – jelentette pénteken az EFE spanyol hírügynökség. Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi éppen egy kisteherautóban utazott, amikor tüzet nyitottak rá a mellé érkező járműből.

Az Etellekt Jelentés a politikai erőszakról Mexikóban 2018 című felmérése szerint a választási kampány tavaly szeptemberi kezdete óta 177 erőszakcselekményt követtek el politikusokkal szemben, ezekben 103-an vesztették életüket.

Mexikóban július 1-jén tartanak kongresszusi és elnökválasztást, amelyen várhatóan mintegy 89 millióan fognak a szavazóurnákhoz járulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában