Szenny és penész

2017.12.20. 09:44

Több mint három tonna hústerméket vont ki a forgalomból a Nébih

Több mint 3,2 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen, penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított hústermék megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a budapesti Fény utcai piacon, és a hibák kijavításáig felfüggesztette az üzlet működését.

A Nébih szerdai, MTI-nek küldött közleménye szerint számos súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságot találtak a hatóság szakemberei egy fővárosi piacon működő húsüzletben. A bolt üzemeltetői a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be: az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. A működésképtelen és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak – írták.

A közlemény szerint a hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az üzlet a súlyos hibákat azóta kijavította, így az ismételt hatósági szemlét követően újra kinyithatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában