áfacsalás

2020.05.22. 13:40

Több mint 800 milliós kárt okozott a műszaki cikkekkel kereskedő bűnbanda

Műszaki cikkekkel kereskedő bűnszervezeten ütött rajta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a bűnbanda a közösségi áfaszabályok kijátszásával több mint 800 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek – közölte a hivatal Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága pénteken.

A szervezet irányítója magyar, osztrák és német társaságokból hozta létre a jellemzően műszaki cikkeket szállító cégláncolatot, amelynek segítségével jogosulatlanul igényelték vissza az áfát.

A nyomozók 2017-ben hét, elektronikai termékekkel kereskedő, elkülönülten működő bűnszervezeten ütöttek rajta. Az ügyben már több bűnbanda ellen is vádat emeltek.

A most elfogott szervezet irányítójának és társainak bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratot vádemelési javaslattal küldték meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek – olvasható a közleményben.

Címkék#bűnbanda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában