Ország-világ

2021.10.26. 10:42

Több mint 500 migráns próbált meg illegálisan bejutni Magyarországra tegnap

Október 25-én a rendőrök összesen 284 határsértőt tartóztattak fel és 260 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 25-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen több mint 500 migránst akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek – derül ki a police.hu összesítéséből.

A hatóságok 284 határsértőt tartóztattak fel és 260 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 56 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Tompa, Dávod, Nagybaracska, Bátmonostor, Vaskút, Kelebia, Lajosmizse, Bácsbokod, Katymár és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 36 esetben összesen 218 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Ásotthalom, Röszke, Szeged-Szőreg, Mórahalom, Szeged, Szatymaz, Apátfalva, Mórahalom, Domaszék és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Mosonmagyaróváron 1, Balf külterületén 2 főt tartóztattak fel.

Vas megyében, Sárváron 3, Budapesten 4 személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, tunéziai, líbiai, egyiptomi, iraki, indiai, szomáliai, palesztin és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 25 esetben összesen 260 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 199 személyt, Csongrád-Csanád megyében 61 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 1 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 1, közokirat-hamisítás miatt 1 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában