nem sikerült

2019.07.06. 11:34

Több mint 30 migránst tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

Mivel a külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Két csoportban összesen 31 migránst tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek péntek éjjel és szombat hajnalban – közölte honlapján a rendőrség.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek péntek éjjel Hercegszántó közigazgatási területén 18 külföldit tartóztattak fel. A magukat iraki és iráni állampolgárnak valló csoport tagjai jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

Rövid idővel később, szombat hajnalban Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a rendőrök egy Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során 13 külföldit találtak. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak a vonat egyik vagonjában elbújva, jogellenesen próbáltak Magyarországra jutni.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában