fejlesztések

2018.06.14. 13:32

Több milliárdból javulnak az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményei

Megújul a kórházak ápolási eszközparkja és felújítanak több nővérszállót is.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közölte, az Egységes ápolási eszközpark kialakítása nevű projekttel nyolcmilliárd forintból megújul a kórházak ápolási eszközparkja. Körülbelül 21 ezer ápolási eszközt – többek között intenzív ágyakat, korszerű betegágyakat, felfekvést megelőző matracokat, gördíthető infúziós állványokat, fecskendős infúziós pumpákat – szereznek be 64 ÁEEK fenntartású intézmény 71 telephelyére és három egyetemi helyszínre.

Az ÁEEK konzorciumvezetésével a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem részvételével 61 helyszínen 3700 embert képeznek ki, hogy az újonnan beszerzett eszközöket eredményesen alkalmazzák, valamint elsajátítsák a biztonságos és szakszerű betegmozgatást. A projekt első ütemében, június végig 1400 elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágyat, intenzív ágyat és kiegészítőket szállítanak a kórházakba.

Az Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése című projektben 8,5 milliárdból felújítják a nővérszállókat, valamint új szállókat alakítanak ki 2020 tavaszára. Tizennégy megyei kórház 16 helyszínén – Szombathelyen például új nővérszálló kialakításával – fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit.

A fejlesztések az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában