Virginia Beach

2021.03.27. 20:50

Több helyszínen is lövöldözések voltak az Egyesült Államokban

Legalább ketten meghaltak, nyolcan életveszélyes állapotba kerültek a péntek éjjeli bűncselekményekben.

Ketten meghaltak, nyolcan pedig súlyosan megsebesültek az Egyesült Államok keleti partvidékén, Virginia államban, miután több helyszínen is lövöldözések voltak péntek éjszaka – írja a Magyar Nemzet.

Paul Neudigate városi rendőrkapitány beszámolója alapján a rendőrség 23 óra után nem sokkal érkezett a bűncselekmény első helyszínére, Virginia Beach város óceánpartjához közel, ahol nyolc sérültet talált.

Miközben a rendőrök az első bűntett helyszínét vizsgálták, egy háztömbnyivel arrébb lövések dördültek. A rendőrség azonnal beavatkozott, az egyik tiszt lelőtte az elkövetőt, aki később belehalt a sérülésébe. Nem messze, egy harmadik helyszínen szintén életét vesztette egy személy lövöldözésben, a rendőrség szerint azonban ez az eset nem kapcsolódik az előző kettőhöz. Ezenkívül egy személygépjármű elütött egy rendőrtisztet, akit emiatt kórházba kellett szállítani.

A rendőrség hajnali egykor a Twitteren közölte, hogy

az első helyszínen megsebesített áldozatok közül többen is életveszélyes állapotban vannak, és felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el az óceánparti szakaszt,

ahova a rendőrök óriási erőkkel vonultak ki. A lövöldözés indítékáról eddig még derültek ki részletek.

– Mint láthatják, egy nagyon kaotikus estéről van szó, több különböző helyszínen követtek el bűncselekményt Virginia Beach városán belül

– összegezte az esetet Neudigate.

A rendőrkapitány elmondta, hogy eddig még senkit sem tartóztattak le, de több embert őrizetbe vettek, akik a bűncselekmények idején a közelben tartózkodtak. Egyelőre nem tisztázott, hogy ezeknek a személyeknek közük van-e az eseményekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában