Illegális bevándorlás

2019.11.21. 17:31

Tizenhat embert találtak egy teherautóban egy Írország felé tartó kompon

Valamennyien férfiak, feltehetően ázsiaiak, és 20 és 40 év közöttiek.

Tizenhat embert találtak egy teherautóban az észak-franciaországi Cherbourg-ból az írországi Rosslare-be tartó kompon – közölte a Stena Line kompvállalat csütörtökön.

A Stena Line egyik alkalmazottja „rutinellenőrzés során fedezte fel a 16 embert” a Stena Horizon komp fedélzetén lévő lepecsételt pótkocsiban az után, hogy a hajó kifutott Cherbourg-ból szerda este.

„Mindnyájan jó egészségben voltak, és áthelyezték őket a komp egyik utasfülkéjébe, ahol az alkalmazottak gondoskodtak róluk” – áll a cég közleményében.

Az üzemeltetők elmondták, hogy értesítették a délkelet-írországi város biztonsági és bevándorlási hatóságait, ahová a komp a menetrend szerint csütörtök délután érkezett meg.

Az RTE ír közszolgálati műsorközlő szerint az illegális bevándorlók – valamennyien férfiak, feltehetően ázsiaiak, és 20 és 40 év közöttiek – öt nappal korábban hagyták el Belgiumot.

Kedden 25 – feltehetően iraki és kuvaiti – bevándorlót találtak élve egy konténerben egy Hollandiából Nagy-Britanniába tartó teherhajón, míg októberben a brit rendőrség talált egy kamiont 39 vietnami bevándorló holttestével egy essexi parkolóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában