116 járásban, 260 helyszínen

2017.12.18. 14:50

Tizenegyezer rászoruló kap élelmiszercsomagot decemberben

A kisgyermekesek havonta, a többi rászoruló pedig negyedévente juthat a csomaghoz, amely 10-12 kilogrammos és egyenként körülbelül 13 ezer forint értékű

Forrás: mti

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Szobon beszélt erről, ahol hátrányos helyzetű gyermekes családoknak adtak át csomagokat.

Rétvári Bence a csomagosztás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az európai uniós és magyar költségvetési forrásból működő Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programon (RSZTOP) keresztül korábban hajléktalanokat támogattak három kelet-magyarországi megyében; a program azóta országossá vált és célcsoportja is bővült.

Az államtitkár beszélt arról, hogy a program első felében négyezer adag ételt osztottak ki naponta, így legalább napi egyszeri meleg ételhez jutott több ezer hajléktalan.

Hozzátette, második lépésként először Kelet-Magyarországon bővült a célcsoport: azóta azok a családok, amelyekben háromévesnél kisebb gyermek van, valamint a megváltozott munkaképességű emberek és a rászoruló idősek is rendszeresen kaphatnak élelmiszercsomagot.

A kisgyermekesek havonta, a többi rászoruló pedig negyedévente juthat a csomaghoz, amely 10-12 kilogrammos és egyenként körülbelül 13 ezer forint értékű – mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár kitért arra, hogy decemberben már országosan 116 járásban és 260 helyszínen hozzávetőlegesen 11 ezer csomagot adnak át.

Közölte, összesen 18 milliárd forintot fognak a csomagokra és azok kiosztására fordítani, várhatóan több éven keresztül.

Borítókép: Rétvári Bence parlamenti államtitkár a mikrobuszhoz viszi az Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársai által összegyűjtött karácsonyi adományokat Budapesten a minisztérium előtt 2017. december 18-án.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában