Brutális

2019.10.01. 15:47

Tíz embert vágott le karddal egy ismeretlen egy finn iskolában

A dráma a Kuopio városban található Herman nevű bevásárlóközpontban történt, a központban elhelyezkedő Savon nevű szakiskola termeiben.

Karddal rontott be egy ismeretlen tettes ma kora délután a kelet-finnországi Kuopio város Savon szakiskolájának egyik tantermébe, ahol tíz embert sebesített meg. Az egyik áldozat a helyszínen életét vesztette, két személyt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A helyi rendőrség későbbre ígért tájékoztatást – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség hírösszefoglalójában.

Mint írják, járókelők jelezték, hogy egy vágóeszközzel – vélhetően karddal – felfegyverzett személy kedden, helyi idő szerint háromnegyed kettőkor berontott a Kuopio városban található Herman bevásárlóközpontban helyet kapott Savon szakiskolába és egy osztályteremben 10 ember megsebesített, az áldozatok egyik belehalt az elszenvedett sérülésekbe.

Az elsődleges információk szerint a támadót a helyszínre érkező rendőrök tűzharcban ártalmatlanították, de a hírek szerint nem ő az eset eddigi egyetlen halálos áldozata.

Az áldozatok hozzátartozóit a városka önkormányzatának tanácstermében felállított válságközpontba kísérték a rendőrök, Jarmo Pirhonen polgármester együttérzéséről biztosította a családtagokat.

„Megdöbbentett minket a városunkban eddig elképzelhetetlen erőszak, amely mindannyiunk biztonságérzetét megrendítette Kuopióban. Gondolataink az áldozatok és hozzátartozóik között forognak” – hangsúlyozta a városvezető.

A rendőrség későbbre ígért részleteket az eset hátteréről.

Skandinávia legsúlyosabb karddal elkövetett mészárlása a szomszédos Svédországban történt 2015. október 22-én, amikor egy 21 éves neonáci, Lundin Pettersson karddal rontott be a Trollhättenben található Kronan iskolába, három embert megölt, egyet súlyosan megsebesített.

Az ő esete egyértelműen gyűlöletbűncselekmény volt, a mostani ügyben erről egyelőre nem szólnak a hírek, de a Savon iskola honlapja arról árulkodik, hogy a tanintézetben letelepedett migránsokat is oktatnak különböző szakmákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában