Ország-világ

2020.12.01. 06:29

Tarlós István: Hadházy jelentsen fel!

Tarlós István volt főpolgármester elvárja, hogy Hadházy Ákos azonnal feljelentse őt a független országgyűlési képviselő által a 3-as metró szerelvényeinek felújítása kapcsán megfogalmazottak miatt. A volt városvezető szerint a Momentummal szövetséges politikus szavahihetősége a tét.

Elvárom, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő haladéktalanul jelentsen fel engem a 3-as metró szerelvényeinek felújítása miatt. Azután, amit írt rólam név szerint a közösségi oldalán a napokban tett bejegyzésében, ez törvényi kötelezettsége is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tarlós István.

A volt főpolgármester szerint, ha Hadházy elmulasztja megtenni a feljelentést, akkor egyszerre vét a törvény ellen, és ismeri el, hogy alaptalanul rágalmazott.

A volt főpolgármester azt is hozzáfűzte, hogy miközben Hadházy át nem adott díszpolgári címről beszél, ahhoz képest Karácsony személyesen hozta el neki az elismerést egy hónappal ezelőtt.

Tarlós István a vádak kapcsán korábban az ATV-nek úgy fogalmazott: azok a legliberálisabb felfogás szerint is túllépnek a véleménynyilvánítás határain. A volt városvezető akkor bejelentette: a rágalmazás miatt Hadházyt feljelenti.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a napokban megjelent, a 3-as metró szerelvényeinek rozsdásodásáról szóló hírek kapcsán Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő saját maga kívánt meggyőződni arról, hogy a metrószerelvényekre kiírt tender során valóban új szerelvényeket vásárolt a főváros, vagy a régi metrókocsikat újíttatta fel az orosz kivitelezővel.

„A héten a BKV Kőér utcai telepén jártam, hogy saját magam is meggyőződjek arról, hogy a 3-as metró szerelvényei újak, vagy felújított régiek” – fogalmaz a Momentummal szövetségre lépett politikus. Ahogy írta, „meglepetésemre a szakemberek tizenöt perc alatt teljesen világossá tették, hogy a régi szerelvényekből csak az ütközők maradtak meg”.

Annak ellenére, hogy a főváros által megbízott ügyvédi iroda január óta zajló vizsgálata megállapította, hogy jó és gazdaságos döntés volt, hogy az eredeti gyártó által leszállított szerelvények kerültek a metróvonalra, az LMP volt társelnöke kitart az álláspontja mellett, miszerint a nyugat-európai cégek megbízásával olcsóbban juthatott volna új járművekhez a BKV.

Habár a közbeszerzést törvényesnek mondta ki a jelentés, Hadházy megfogalmazásában „a dolog így is egy sor bűncselekmény határozott gyanúját veti fel”.

Ami Hadházyt illeti, korábban kilátásba helyezte, hogy feljelentést tesz a baloldal borsodi időközi országgyűlési választáson indított közös, jobbikos jelöltjének gyanús cégügyei miatt, amiről már a voksolást megelőzően is tudomása volt, és állítása szerint az ellenzéki pártok vezetőit is tájékoztatta, de eddig még nem tette meg azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában