Megkezdődött az eljárás

2020.01.07. 13:53

Tagadta bűnösségét a VV. Fanni meggyilkolásával vádolt férfi

Ő csak segített a magatehetetlen állapotba került sértettnek, ezért láthatták a karjában, és ezért került a kocsijába – ezt állította B. László az ügy keddi, a Fővárosi Törvényszéken megtartott előkészítő ülésén.

Hozzátette, a nő „bepezsgőzött és túlszívta magát”, ezért egy közös ismerősük kérésére „problémamegoldó emberekhez” vitte.

B. László azt mondta, hogy a VV. Fanniként ismertté vált Novozánszki Fannit a nő barátnőjének javaslatára azért kereste meg, hogy bevonja egy szörfdeszkák készítésével és forgalmazásával foglalkozó induló vállalkozás megalapításába. Úgy vélte, hogy a nő médiaszereplései és médiakapcsolatai okán alkalmas lenne a cég marketingfeladatainak ellátására.

Arra a kérdésre, hogy miként került vér az általa használt autóba, a férfi azt válaszolta, hogy néhány nappal korábban marhahúst vásárolt, és annak nyomait találták meg a bérelt kocsiban.

Pénzt akart szerezni tőle?

Az előkészítő ülésen ismertetett vádirat szerint B. Lászlónak a bűntény idején nem volt állandó munkahelye, rendszeres jövedelme, viszont költekező életmódot folytatott, emiatt rendszeresen kért kölcsön barátaitól és ismerőseitől, így jelentős tartozásokat halmozott fel.

A vádlott egy ismerősén keresztül tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó sértett jó anyagi helyzetéről, jelentős bevételeiről, illetve a budapesti lakásán felhalmozott nagyobb mennyiségű készpénzről. Elhatározta, hogy – akár erőszakos úton is – pénzt szerez a nőtől, aki azonban elzárkózott a személyes találkozótól.

A férfit 2017. november 20-án este a sértett végül beengedte a lakásába. A vádlott az értékek megszerzése érdekében ismeretlen módon bántalmazta a nőt, majd a talált értékeket és a magatehetetlen sértettet gépkocsijával elszállította a helyszínről. A holttestet összekötözte, nehezéket erősített rá, és azzal együtt másnap Szalkszentmárton közelében a Dunába dobta.

Máig sincs meg a holttest

Az ügyészség nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja B. Lászlót.

Az előkészítő ülésen az ügyész felajánlotta a vádlottnak: ha lemond a tárgyalásról és részletes beismerő vallomást tesz, akkor életfogytig tartó fegyházbüntetésre tesz indítványt, azzal a kitétellel, hogy a férfi 30 év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra.

Mivel a vádlott tagadta bűnösségét, megkezdődött a rendes eljárás. Ismertették a vádlott korábbi vallomásait, továbbá az ügyész és a vádlott ügyvédje is tanúk és szakértők meghallgatására tett indítványt.

Elhangzott az is, hogy a sértett holtteste a mai napig nem került elő annak ellenére, hogy a hatóságok szonárral és tetemkereső kutyákkal is keresték az érintett Duna-szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában