Kihívások

2021.11.29. 19:31

Szijjártó: az oltásokat engedélyezni, a migrációt pedig megállítani kell (videó)

A nemzetközi szervezeteknek a jelenlegi „képmutató politikájuk” helyett azon kellene dolgozniuk, hogy a koronavírus elleni oltóanyagokat engedélyezzék, a migrációt pedig megállítsák – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Genfben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendkívüli közgyűlésére és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) éves tanácsülésére érkezve kijelentette, hogy két hatalmas kihívás áll most a világ előtt: az erősödő koronavírus-járvány és a fokozódó migrációs hullámok.

"Épp itt az ideje annak, hogy a nemzetközi szervezetek végre feladják képmutató politikájukat, hiszen a helyzet jelenleg úgy áll, hogy nem akarják engedélyezni az oltóanyagokat teljes egészében, közben pedig támogatják a migrációt" - fogalmazott.

Ennek kapcsán pedig hangsúlyozta, hogy nem lenne szabad politikai kérdést csinálni abból, hogy melyik vakcinát hagyják jóvá, és melyiket nem.

Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy az oltóanyagok engedélyezésének megtagadása, illetve a migrációs folyamatok támogatása egyaránt a járvány további gyors terjedését eredményezi.

A vírus ellen kizárólag az oltások védenek, s minél több vakcina elérhető, annál több ember lesz védett, és annál kevésbé tud terjedni a fertőzés. A migrációs hullámokkal pedig sokan kelnek útra "teljesen kontrollálatlanul, ellenőrizetlenül, egészségügyi ellátás nélkül", ami ugyancsak erősíti a járványt - húzta alá.

"Az oltásokat engedélyezni, a migrációt pedig megállítani kell" - közölte.

Borítóképünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában