Járvány

2020.03.31. 15:52

Szijjártó: a nemzetközi liberálisok ismét össztűz alá vették Magyarországot

A nemzetközi „liberális mainstream ismételten össztűz alá vette Magyarországot” – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy keddi Facebook-bejegyzésében azokról a nemzetközi bírálatokról, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként meghozott keddi országgyűlési felhatalmazás miatt érték a kormánypártokat.

Budapest, 2020. január 28. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) és a KKM közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Külgazdasági és külügyminisztériumban (KKM) 2020. január 28-án. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Szijjártó Péter azt írta, hogy „a bukott olasz baloldali miniszterelnök, az örök nagykoalíciós kistestvér német szocialisták, a választást soha nem nyert osztrák zöldek és luxemburgi kommunisták, valamint a szélsőségesen intoleráns északi liberálisok” mostani támadásában

„semmi meglepő nincs: amikor mi valami nagy bajtól védjük meg a magyar embereket, ők mindig megtámadnak minket”.

„A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket tíz éve, amikor hazaküldtük az IMF-et, és megszorítások helyett adót csökkentettünk, segély helyett munkát adtunk, így megvédtük a gazdasági összeomlástól Magyarországot. A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket öt éve is, amikor elutasítottuk az illegális migránsok letelepítéséről szóló kötelező kvótákat, kerítést építettünk a déli határra, odavezényeltük a rendőrséget és a honvédséget, ezzel pedig megvédtük a magyar emberek biztonságát. A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket most is, amikor felhatalmazást kaptunk a demokratikusan választott Magyar Országgyűléstől arra, hogy megvédjük hazánkat a világjárvánnyal szemben” – fogalmazott a miniszter.

Úgy vélte, hogy a szóban forgó áramlat „pártjai és politikusai frusztráltak és irigyek: ők legfeljebb csak álmodhatnak az olyan társadalmi támogatottságról, mint amilyennel az elmúlt három parlamenti választást kétharmados többséggel megnyerő magyar kormány rendelkezik”.

Hozzátette: „a nemzetközi liberális mainstream pártjai és politikusai mélyen antidemokratikusak, mert semmibe veszik, sőt megkérdőjelezik a magyar emberek akaratát. Azoknak a magyar embereknek az akaratát, akiknek felhatalmazása alapján kormányzunk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában