Járvány

2020.10.31. 09:36

Szigorít a járványügyi intézkedéseken Izland

Újabb, a koronavírus terjedésének lassítását célzó korlátozásokat jelentett be az izlandi miniszterelnök pénteken.

Katrín Jakobsdóttir újságíróknak azt mondta, az összejövetelek maximum létszámát az eddigi 20-ról 10-re csökkentik, temetéseken pedig legfeljebb 30 ember vehet részt.

Felfüggesztik a sporteseményeket és a színpadi előadásokat is, bezárják az uszodákat, éjszakai szórakozóhelyeket, az alkoholt felszolgáló éttermeknek pedig este kilenckor szintén be kell zárniuk.

Az új rendelkezések szombaton lépnek életbe, és elvileg november 17-ig maradnak érvényben. Mindazonáltal az erre vonatkozó kormányközlemény hozzáteszi, elképzelhető, hogy hamarabb feloldják őket, de – amennyiben szükségesnek ítélik meg is hosszabbíthatják.

A körülbelül 336 ezer lakosú Izlandon eddig 4797 fertőzöttet regisztráltak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Noha a szigetország sikeresen ellaposította a járványgörbét a nyár elején, július végétől ismét emelkedni kezdett az esetszám. Hónapok óta először ismét jelentettek haláleseteket is, így a Covid-19 igazolt halálos áldozatainak a száma 13-ra emelkedett az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában