Ország-világ

2021.01.11. 17:42

Soros-szervezetek szólnak bele Józsefváros vezetésébe

A kerület a baloldal erőközpontjává változott.

Soros-szervezetek tömkelege választotta bázisának a balliberális vezetésű Józsefvárost. Pikó András polgármester még rádiósként szívesen interjúzott álcivil szervezetek ügyvivőivel, egyéves városvezetői regnálása alatt pedig a kerület a baloldal erőközpontjává változott – írja a Magyar Nemzet.

Józsefváros baloldali polgármestere, a volt klubrádiós Pikó András kerületében épült ki Soros György magyarországi erőközpontja, azzal a nem titkolt céllal, hogy az amerikai milliárdos által finanszírozott álcivil szervezetek beavatkozzanak a 2022-es hazai országgyűlési választási kampányba – írja az origo.hu. Ahogy a Magyar Nemzet is többször beszámolt arról, hogy a Soros-birodalom józsefvárosi központjának sajátos módon az

Auróra Kioszk nevű szórakozóhely számít, ami nemcsak romkocsma, hanem Soros-szervezetek bázisa is. Sőt, Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza aktivistaképzőjének is ez a hely ad otthont.

A Közélet Iskolája kurzusain például politikai kampányszervezést vagy éppen a polgári engedetlenség mesterségét lehet gyorstalpaló rendszerben elsajátítani Misetics Bálint, a Város mindenkié nevű csoport egyik alapítója eladásán. Misetics emellett Karácsony Gergely főpolgármester szociális ügyekért felelős főtanácsadója.

Számos más Soros-szervezet is megtalálható a VIII. kerületben, a teljesség igénye nélkül ezek a következők: Átlátszó.hu, Budapest Pride, Roma Sajtóközpont, Közélet Iskolája, Utcajogász Egyesület, Rosa Parks Alapítvány, Partners Hungary Alapítvány. Az utóbbi nyáron került reflektorfénybe, amikor a Magyar Nemzet tényfeltáró cikkéből kiderült: uniós és józsefvárosi forrásból antiszegregációs programot hajt végre józsefvárosi óvodákban.

A Magyar Nemzet korábban arról írt: óvodafejlesztésnek álcázzák a Soros György által támogatott alapítványoknak szerzett forrásokat Józsefvárosban. Erőss Gábor párbeszédes alpolgármester közösségi oldalán jelentette be: uniós pályázatot nyertek az óvodák fejlesztésére. A hirdetményből viszont kiderült, nem az önkormányzat által fenntartott óvodáknak érkezik a forrás, hanem a magyar származású pénzember által támogatott két alapítványhoz.

Mint a Magyar Nemzet írta: a „józsefvárosi óvodák fejlesztése” csupán abban merül ki, hogy az önkormányzat átrajzolja a körzethatárokat a következő beiratkozás idejére.

A Népszavának adott interjúból kiderül: a körzethatárokon úgy módosítanak, hogy a kerület Rózsadombjának számító Palotanegyedbe is járjon több roma gyerek. Erőss Gábor alpolgármester közösségi oldalán tett bejelentéséből az is kiolvasható, hogy a forrást nyert Soros-alapítványok továbbképzéseket tartanak majd az óvónőknek, akik többek között konfliktuskezelési technikákat tanulhatnak meg a Pikóék által előidézett új körülmények kezelésére.

„Én személyesen nem vagyok Magyarországon, de az emberek, akiket támogatok, ott vannak” – így vallott magyarországi szerepéről Soros György a 2018-as országgyűlési választási kampányban. A Kontra.hu szerint a nemzetközi Soros-hálózat működési logikája a következőképpen foglalható össze: az amerikai milliárdos adja a pénzt, a világ különböző pontjain lévő emberei pedig végrehajtják az utasításait.

Józsefváros azért válhatott a Soros-hálózat magyarországi főhadiszállásává, mert a 2019-es önkormányzati választás eredményeképpen a kerület polgármestere az klubrádiós Pikó András lett. Pikó pedig úgy hálálta meg a kampányban részt vevő, a Soros-hálózathoz kötődő személyek munkáját, hogy fontos pozíciókkal jutalmazta meg őket. A választás után Udvarhelyi Tessza kampányfőnök kapta meg a részvételi iroda vezetését.

A helyi média baloldali propagandagépezetté alakítása

Pikó a beiktatása után a Józsefvárosi Újság korábbi vezetését azonnal menesztette, és Tóth Ákost, a 168 Óra volt főszerkesztőjét bízta meg a lap vezetésével. Őt azonban nem tudták megfelelően kézben tartani, nemsokára leváltották, a Józsefvárosi Újság új főszerkesztője pedig egy önállónak bajosan nevezhető, könnyen irányítható baloldali újságíró lett, aki egyébként annyira független, hogy utoljára a Soros György-közeli lelkésszel, Pikó András barátjával, Iványi Gáborral készített interjút.

A lap szerkesztőségében számos Soros-aktivista van: Zoltai Ákos, aki a Népszavától érkezett, a volt klubrádiós, tehát Pikó-kolléga, Pálinkás János, az egykor a Magyar Narancsba író Gaal Ilona, aki a Kiútprogram Közhasznú Zrt.-ben már dolgozott a későbbi polgármesterrel, továbbá a volt civil rádiós Bányay Géza, és a hajdani népszabadságos, magyar narancsos Szerbhorváth György. Jutott hely a kerületi újságban a baloldali propagandalap, a 24.hu volt munkatársának, Ádám Juditnak is, aki a közösségi oldala alapján nagyon kedvelheti Sorost.

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt a Józsefvárosi Újság pálfordulásáról. Mint írták: november óta az önkormányzati finanszírozású lapban kormánykritikus és Fideszt hibáztató írások tömkelege jelenik meg hétről hétre, hogy eltereljék a józsefvárosiak figyelmét a közel egyéves regnálásuk alatti semmittevésükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában