pokolgép

2018.05.22. 14:47

Robbanás rázta meg az afganisztáni Kandahárt, sokan meghaltak

Legkevesebb 16 ember, köztük a biztonsági erők négy tagja meghalt, 38 ember pedig megsebesült kedden a Kandahárban, Afganisztán déli részén bekövetkezett robbanásban - közölték helyi illetékesek.

Zija-ur-Rahmán Durráni, a kandahári rendőrség szóvivője elmondta, hogy a sebesültek között van számos rendőr és az afgán hírszerzés (NDS) több alkalmazottja.

A hivatalos források beszámolóira hivatkozó hírügynökségek szerint a robbanószert két konténerbe rejtették egy autószerelő-műhely területén. Az NDS közleményében tudatta, hogy a robbanószereket idejében felfedezték, de felrobbantak, mielőtt hatástalanították volna őket.

A hírügynökségek első beszámolói szerint egy robbanás volt, amely aközben következett be, hogy a biztonsági erők egy kisbuszba rejtett pokolgép hatástalanításán dolgoztak.

Nematalláh Barak, a kandahári Mirvaisz kórház vezetője elmondta, hogy az áldozatok között gyerekek is vannak, és félő, hogy az áldozatok száma növekedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában