év végi forgalom

2019.12.27. 18:00

Rekordot döntöttek az üzletek

A teljes kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot és ebből 100 milliárdnál is többet csak ajándékokra költöttek el az emberek – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Debrecen, 2019. december 1. Az év végi, évfordulós és családi ünnepekre készülve megtöbbszörözõdött az érdeklõdõk és a vásárlók száma a debreceni Fórum bevásárló központban, ahol közel 120 kereskedelmi egység szolgáltat. A belsõ tereket alkalmi karácsonyi díszítés teszi ünnepélyessé. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A gazdaság és a keresetek növekedése teszi lehetővé, hogy a kiskereskedelemi forgalom évről évre rekordokat dönthet – tette hozzá Vámos György az M1 pénteki műsorában.

Elmondta: nagyon sok vállalkozás terve túlteljesült az év utolsó hónapjaiban, novemberben főleg a webáruházak, decemberben a hagyományos boltok körében.

A legtöbben idén is műszaki cikket, játékot, könyvet, kozmetikumot és ruhát vásároltak.

Az előrejelzések szerint

az ajándékokra költött 100 milliárdból több 10 milliárd értékben műszaki cikkeket szereztek be az emberek, emellett a könyv- és játékpiac forgalma is felélénkült,

hiszen ezeknél az eladások fele az év végi, karácsonyi ünnepekhez kötődik.

Vámos György kitért arra is, hogy a kiskereskedelmi forgalom legnagyobb részét még mindig az élelmiszervásárlás teszi ki, 1200 milliárd forintból több mint 500 milliárdot élelmiszerekre költöttek a vásárlók decemberben.

Borítókép: emberek gyűrűznek ünnepi ajándékok után kutatva a debreceni Fórum bevásárló központban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában