Ország-világ

2021.03.19. 14:45

Országos Mentőszolgálat: Hadházy Ákos fejezze be a rémhírkeltést!

Azt kérik, vonja vissza alaptalan vádjait, és valótlan hírekkel, információkkal ne ingassa meg a lakosság mentőkbe vetett bizalmát.

„El a kezekkel a mentőktől! Felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy fejezze be a rémhírkeltést, és ne akadályozza a mentők munkáját!” – írta ki ma a Facebook-oldalára az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Úgy fogalmaztak: Hadházy Ákos politikus ma a nyilvánosság előtt egy fényképre hivatkozva hazugsággal vádolta meg a mentőket. A politikus azt állítja, hogy „a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít”, hiszen szerinte egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátni, ami azt bizonyítja, hogy „a rendszer gyakorlatilag összeomlott”.

A politikus állításaival szemben a valóság az, hogy az Országos Mentőszolgálat a jelzett napon, azaz 2021. március 16-án összesen, országosan 4369 feladatot látott el. A Hadházy Ákos által megosztott fényképen a hatezer közeli szám nem a végrehajtott feladatok, hanem az egy nap alatt beérkezett telefonhívások száma. Ezek mintegy harmada azonban nem eredményezi, és ezen a napon sem eredményezte mentő kiküldését, mert a telefonáló például csak információt kért – hangsúlyozták.

A bejegyzésben kiemelik, hogy a mentőszolgálat ezekben a napokban rendkívüli terhelés mellett dolgozik, de bajtársaink példamutatóan helytállnak ebben a nehéz időszakban, így az Országos Mentőszolgálat működőképessége, a mentőellátás az ország minden területén biztosított. Kérjük Hadházy urat, hogy vonja vissza alaptalan vádjait, és a tisztelt politikai szereplőket, hogy valótlan hírekkel, információkkal ne ingassák meg a lakosság mentőkbe vetett bizalmát, ne hátráltassák a frontvonalban dolgozok munkáját ilyen és ehhez hasonló álhírekkel – áll az OMSZ bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában