légi incidens

2021.09.26. 21:10

Orosz vadászgépek elfogtak egy B-52-es bombázót a Távol-keleten

Három orosz Szu-35SZ típusú harci repülőgép kísért egy amerikai B-52H hadászati bombázót, amely megközelítette Oroszország légterét a Csendes-óceán felett – közölte vasárnap az orosz országos védelmi parancsnokság központja.

A tájékoztatás szerint a nemzetközi vizek felől az orosz határokhoz közelítő célpontot Oroszország keleti katonai körzetének légvédelme észlelte.

A légi célpont azonosítása és elkísérése érdekében három, készenléti Szu-35SZ-t riasztottak. Az orosz vadászgépek személyzete az amerikai légierő B-52H típusú stratégiai bombázójaként azonosította a célpontot, majd kísérték a Csendes-óceán felett. Oroszország határait nem sértették meg, és a harci repülőgépek sem közelítették meg egymást veszélyesen – áll a közleményben.

A védelmi parancsnokság központja egyben hangsúlyozta, hogy az orosz fél a légtérhasználatra vonatkozó nemzetközi szabályokkal összhangban járt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában