Dízelautó-kitiltási botrány

2019.11.09. 16:30

Óriási felháborodást okozott Karácsony Gergely legújabb ötlete

Sokak szerint csak a valós problémák eltereléséről szól a főpolgármester felvetése, míg mások úgy vélik, teljes káoszt hozna a városba az intézkedés.

Az Origo emlékeztet arra is, hogy a legtöbb árut dízellel szállítják. A lap szerint cégek juthatnának csődbe, sok embernek megoldhatatlan anyagi gondot jelentene, ha Karácsony végig tudná vinni az akaratát.

Az emberek többségét megdöbbentette a különböző fórumokon Karácsony Gergely azon kijelentése, miszerint elképzelhető a dízelautók kitiltása Budapestről.

A főpolgármester azt is világossá tette, hogy ő nem szeretne járműveket látni a rakpartokon, sőt arra is célzott, hogy rövidesen hétvégén autómentessé teszti a Duna mindkét partját.

Egy Kriszta67 nevű hozzászóló úgy vélte, hogy „a szénnel, fával, hulladékkal tüzelést kell betiltani, ha tenni akar a levegő minőségért”.

A Mandiner oldalán egy másik kommentelő ezt írta: „ez már a sokadik idióta terve. A ciklus végéig ezt fogja csinálni, hogy bejelent valami baromságot, aztán nem valósít meg belőle semmit?”

Llnhegyi hozzászóló szerint „nem lesz belőle semmi. Karácsony csak kérkedik, helyesebben megint csak hazudik”.

Egy másik hozzászóló arra emlékeztetett, hogy

gyakoratilag az összes kisáruszállító dízelmotoros.

OberEnnsinnen nevű felhasználó szerint, „az egész Karácsony-féle Diesel-hiszti a Greta-hatás egyik változata, KITÉRŐ ÚT a valódi problémák elrejtése céljából, amire a válasza nem létezik. Legalábbis pragmatikusan és emberi értelemben semmiképp. Az, hogy Szabad Város, Szabad Budapest, a Város mindenkié Mindenki Budapestje akkora demagógia, hogy Lenin elvtárs is megnyalhatja tőle Krupszkaját.”

Mi lesz a klímákkal a városházán?

Nyugalom nevű hozzászóló arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony „bedob valami baromságot, aztán majd felkér rengeteg tanácsadót, elemzőt – mi meg fizetjük, mert állítólag ez nem probléma a főváros kasszájának!”

Hozzátette: „a klíma berendezésekkel mi lesz? pl. a városházán?”

Végül minden autót kitiltanak?

Az Origo közösségi oldalán az egyik hozzászóló arról írt, hogy „úgy látszik, szeretne tömegtüntetéseket és kártérítési perek sokaságát. Arról nem is beszélve, hogy a tömegközlekedés, áruszállítás és a taxik nagy része diesel”.

„Szerintem tiltsunk ki minden autót! Csak riksával meg szekérrel lehessen közlekedni! Budapest hamarosan úgyis egy hatalmas erdő lesz!” – írta egy másik hozzászóló.

Fotó: origo.hu

Egy másik oldalon is kiakadtak a kommentelők: „remélem, akkor a BKV buszok sem járhatnak, sem a teherautók, amik a boltokba szállítják az élelmiszert, a patikákba a gyógyszert, valamint megszünteti a gázolaj jövedéki adóját, és a diesel autókra vonatkozó súlyadót is eltörli„.

”Szerintem nem tudja, mit csinál ill. mi a következménye. Még azt sem tartja be, amit ígért, de az összellenzékiek kedvében akar járni, kapzsi kívánságok teljesítéseként első legfontosabb feladatként„ – tette hozzá egy másik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában