Hallgassa élőben!

Orbán Viktor: fel kell gyorsítani a vakcinák beszerzését

A jelenlegi járványügyi helyzetben legfontosabb társadalmi kérdés a vakcina rendelkezésre állásának biztosítása.

Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a portugáliai Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján.

Orbán Viktor a Munka és munkahelyek című panelbeszélgetésen felszólalva azt mondta: a jelenlegi járványügyi helyzetben legfontosabb társadalmi kérdés a vakcina rendelkezésre állásának biztosítása, anélkül ugyanis nem lehetséges fenntartható szociálpolitika.

Minden oltóanyag jó, ha biztonságos és be lett adva az embereknek

– emelte ki a miniszterelnök.

Elmondta, tizenhat éves kormányfői tapasztalata azt mutatja, lehetséges teljes foglalkoztatottságot létrehozni egy modern, versenyképes piacgazdaság mellett. Magyarország tizenkét százalékról közel három százalékra leszorította le a munkanélküliség mutatóit – emelte ki.

Ha jó szociális politikát akarunk, és vele egyidőben versenyképes gazdaságot, megfelelő kapcsolatot kell teremteni az adópolitika és a szociális politika között

– fogalmazott.

Elmondta, Magyarország az erős szociális politika alkalmazása mellett „rendkívül agresszív” adócsökkentési politikát folytat.

Tizenötszázalékos jövedelemadót, és kilenc százalékos társasági adót vezetett be. Ugyanakkor a teljes foglalkoztatottság – amelyet mi munkaalapú társadalomnak hívunk – elérése érdekében mindezeket erős családpolitikával kell ötvözni – tette hozzá.

A kormányfő kiemelte: Magyarország a hazai össztermékének (GDP) 5 százalékát a családok támogatásokra fordítja, véleménye szerint ugyanis a családok adják a munkaerő alapjait. A családok támogatása tehát jó a munkaerőpiacnak is – húzta alá.

A magyar példa azt mutatja tehát, hogy az erős szociálpolitika, az agresszív adócsökkentési politika, valamint a családokat támogató politika munkaalapú társadalmat hozhat létre

– emelte ki.

Orbán Viktor végezetül reményét fejezte ki, hogy az a jól működő lengyel adópolitikai intézkedés, amely szerint a 25 évesnél fiatalabbak nem fizetnek személyi jövedelemdót, Magyarországon is kedvező eredményekkel jár majd.

Dosszié

Dosszié

Hozzászólások

áremelkedés Nagy Orsolya
Nógrádi gyümölcsárak: hétszáz forint a szilva kilója, ezer alatt nincs őszibarack
boldog születésnap / 29 perce
Azta! Így romantikázik Győzike és Bea asszony: különleges helyen ünnepeltek
47. születésnapját ünnepelte Gáspár Bea. Különleges helyen ünnepelt a férjével, Győzivel.
muzsika / 33 perce
Neves zenésztől tanulhattak balassagyarmati táborozók
Veres Edina
kicsin múlt a tragédia / 43 perce
Elgurult egy kamion kereke a 84-es főúton, egy luxusterepjárót talált el (videó)
megmérettetés / 46 perce
Már lehet nevezni a palotási tortafesztiválra
N. O
Fejlesztők figyelmébe / 59 perce
Megújult a Huawei alkalmazásfejlesztői rendszere
ez szörnyű / 1 órája
Gyomorégéssel ment kórházba, de kiderült, hogy 5 hónapja van hátra
esélye sem volt / 1 órája
Brutális! A saját lakásában vertek halálra egy nőt