Illegális bevándorlás

2020.08.04. 17:05

Olaszország újabb katonákat küld a szlovéniai határra

Olaszország újabb katonákat küld a szlovéniai határon lévő Friuli-Venezia Giulia régióba a fokozott migrációs mozgás miatt – jelentette be az olasz kormány kedden.

A katonai kontingens feladata lesz az Udine megyében lévő kisebb határátkelők ellenőrzése.

Az olasz-szlovén határ fokozott ellenőrzésének köszönhetően Trieszt és Gorizia térségében, a migránsok a kevésbé őrzött határátkelőkre térnek át Udine megyében gyakran ukrán embercsempészek segítségével, hogy Olaszországba jussanak közölte Tatjana Rojc olasz szenátor. Az Olaszországban élő szlovén kisebbség képviselője az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a menedékkérők gyakran kisbuszokon, lakókocsikban, illetve teherautókon elrejtőzve érkeznek meg Olaszországba. Rojc szerint a helybéli lakosok a koronavírus-járványra tekintettel komolyan aggódnak az illegális bevándorlók miatt.

A szenátor a nap folyamán találkozott Luciana Lamorgese olasz belügyminiszterrel, aki megerősítette az olasz katonai kontingens növelését a szlovéniai határon. A kormány figyelemmel követi a fejleményeket az ország északkeleti térségében hangsúlyozta Lamorgese. Hozzátette: a kabinet fokozni kívánja az embercsempészek elleni együttműködését a szlovén hatóságokkal.

A friuli regionális vezetés már a múlt héten levélben figyelmeztette Giuseppe Conte miniszterelnököt a koronavírus lehetséges terjedésére az országba érkező növekvő számú menedékkérő miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában