aki mondja

2020.09.05. 08:59

Nyomorult népnek nevezte a magyarokat a volt SZDSZ-es politikus a színművészeti épülete előtt

Iványi Gábor arra biztatta a tüntetőket, hogy érjék el a ellenzéki pártoknál azt, hogy kiálljanak a demonstrálók mellett.

Nyomorult népnek nevezte a magyarokat a Színház és Filmművészeti Egyetem előtti tüntetésen Iványi Gábor – számolt be róla a Hír TV.

Ennek a nyomorult népnek szüksége van arra, hogy legyenek bátor, okos, gyönyörűen beszélő fiatalok, akik megtanítanak bennünket sírni, hinni, örülni – ezt mondta a tüntetésen Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze, korábbi SZDSZ-es országgyűlési képviselő.

Az Origo cikke szerint Iványi ezután arra biztatta a tüntetőket, hogy érjék el a ellenzéki pártoknál azt, hogy kiálljanak a demonstrálók mellet.

Az intézményt elbarikádozó diákok többször is azt állították akciójuk politikamentes. Korábban azonban megjelent a helyszínen a jobbikos Stummer János. Karácsony Gergely főpolgármester pedig közösségi oldalán biztatta a tiltakozókat.

Vidnyánszky Attila, az SZFE kuratóriumának elnöke a Hír TV híradójának azt mondta: az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma részéről megvan a nyitottság a hallgatókkal szemben. A legnagyobb különbség a hallgatók és a vezetés között az, hogy egy végtelenül zárt rendszerrel szemben az alapítvány nyitni szeretne a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában