óvatosan!

2020.08.13. 09:31

Nyáron van a legtöbb közúti baleset

Nyáron történik a legtöbb közlekedési baleset a magyar közutakon és külföldön is – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője

Petõfiszállás, 2020. augusztus 4. Rendõrök és tûzoltók sérült kamionnál, miután a gépjármû átszakította a belsõ szalagkorlátot az M5-ös autópálya Budapest felé vezetõ oldalán és összeütközött egy Szeged felé tartó autóval Petõfiszállás közelében 2020. augusztus 4-én. A balesetben hárman megsérültek. MTI/Donka Ferenc

Forrás: MTI

Fotó: Donka Ferenc

Berzai Zsolt az M1-en közölte: ilyenkor sokkal többen ülnek autóba, feltorlódhat a forgalom, ugyanakkor az időjárás,

a nagy meleg is hatással van az emberek szervezetére.

Problémát okoz a gyorshajtás is, pedig valójában a magyar viszonyok között nem éri meg túllépni a sebességet, hiszen a kis távolságok miatt csak perceket lehet nyerni ezzel – emelte ki.

Kitért arra is, hogy tapasztalataik szerint a közlekedési morál javult az elmúlt időszakban Magyarországon. Ez a sűrűbb ellenőrzéseknek is köszönhető, illetve az olyan új módszereknek, mint a civil autókból történő figyelések, mérések.

Kiemelte,

bár szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történne halálos baleset, összességében csökkent a számuk: idén eddig 80-nal kevesebb történt, mint 2019 azonos időszakában.

Kitért arra is, a koronavírus-járvány alatt lényegesen csökkent a közúti balesetek száma.

„Az irány jó, valami elindult, de ameddig egyetlen ember is értelmetlenül életét veszti a közutakon – úgy, hogy az megelőzhető lett volna – addig még van mit tenni” – hangsúlyozta.

Évente Magyarországon átlagosan 600-an halnak meg közlekedési balesetben,

és a rendőrség azt szeretné elérni, hogy ez a szám 500 alá csökkenjen – fűzte hozzá.

Borítókép: rendőrök és tűzoltók sérült kamionnál, miután a gépjármű átszakította a belső szalagkorlátot az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán és összeütközött egy Szeged felé tartó autóval Petőfiszállás közelében 2020. augusztus 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában