közös értékek

2019.04.14. 12:06

Novák Katalin: a Fideszt nagyra értékeli a Nemzetközi Demokrata Unió

A kétnapos chilei kongresszuson szó esett az Európai Néppártban történtekről, Venezueláról, valamint a chilei nők helyzetéről is.

A Fideszt egyik legsikeresebb tagpártjának tartja a középjobb és jobboldali pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (angol rövidítéssel IDU) egymást követő három kétharmados választási győzelméért – mondta vasárnap Novák Katalin Chiléből telefonon az MTI-nek az IDU kétnapos kongresszusát követően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta: szó esett a konferencián arról is, hogy mi zajlik az Európai Parlamenten belül az Európai Néppártban. Elhangzott, hogy az IDU számára a Fidesz szövetséges, látják, hogy ugyanazokat az értékeket képviseli, amelyeket az IDU is sajátjának tart, így a demokráciát, a vallásszabadságot, a kereszténység védelmét, családügyben a hagyományos, konzervatív értékek oltalmát.

Novák Katalin tájékoztató felszólalásában kitért arra, hogy Magyarországon – szavai szerint – létrejött egy olyan ellenzéki szövetség, amelyben összeállt a szélsőjobb és a baloldal, és ez olyan jelenség, amelyet mindenki aggodalommal figyel, hiszen – mint mondta – „nyíltan antiszemita politikai erők már a baloldallal szövetkeznek csak hogy hatalomhoz tudjanak jutni”.

Az államtitkár közölte, hogy a konferencián szóba került a venezuelai válság is. Ismertette, hogy a venezuelai ellenzéket képviselte Pelsa Solorvalo parlamenti képviselő, akinek gyalog kellett átszöknie hazája és Kolumbia határán, hogy aztán onnan Santiagóba utazva részt vehessen a konferencián és első kézből számolhasson be arról, mennyire aggasztó a helyzet Venezuelában.

Az államtitkár elmondta még, hogy egy panelbeszélgetésen megvitatták a chilei nők helyzetét, esélyegyenlőtlenségi problémáit, és megtudta, hogy a chilei kormány épp mostanában kezd a családpolitikával intenzívebben foglalkozni. Novák Katalin ismertette a magyar intézkedéseket, melyek célja, hogy harmónia szülessen hivatás és családanyaság között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában