Európában egyedülálló

2018.06.13. 17:35

Nőtt a védőnői hivatást választók megbecsültsége

A kormány szövetségesének tartja a védőnői hálózatot a családok megerősítésében.

Az elmúlt években a kormányzat számos olyan intézkedést tett, amelynek köszönhetően nőtt a védőnői hivatást választók megbecsültsége. Ide tartozik, hogy 2010 óta 40 százalékkal nőtt a védőnői szolgálatok teljes költségvetésen belüli támogatása, majd 2016-ban 10+2+2 milliárd forintot biztosítottak az egészségügyi alapellátás megerősítésére, ebből 2 milliárd forint a védőnői szolgálatokhoz került. Tavaly novembertől pedig további 33 ezer forintos havi bérpótlékban részesültek a védőnők.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy véli, a védőnők nemcsak a jövő nemzedék és a magyar családok legfontosabb szövetségesei, hanem a kormányé is, amelynek kiemelt célja a családok megerősítése.

A védőnők napján, június 13-án egy olyan hivatást ünneplünk, amely száz éve Európa-szerte egyedülállónak tekinthető – olvasható a minisztérium közleményében. Hozzátették, a kormány köszönetet mond a védőnőknek áldozatos munkájukért, önzetlenségükért, és a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy minden segítséget megkaphassanak a munkájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában