Bandaháború

2018.06.19. 15:45

Nőtt a malmői lövöldözés halottainak száma

Egy harmadik sebesült is belehalt a hétfő esti malmői lövöldözésben szerzett sérüléseibe a kórházban - közölte a svéd rendőrség. Három sebesültet jelenleg is kórházban ápolnak.

Police cordon off an area after four people were shot and injured on an open street in central Malmo, in southern Sweden, on June 18, 2018. / AFP PHOTO / TT News Agency / Johan NILSSON / Sweden OUT

A korábbi rendőrségi közlemény két halottról, egy 18 éves fiatalemberről és egy 29 éves férfiról tájékoztatott, akiknek életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Három, 21 és 32 éves kor közötti sebesültet jelenleg is kórházban ápolnak. Állapotuk súlyos, de stabil – mondta az újságíróknak Stefan Sintéus malmői rendőrfőnök.

„Mindnyájan ismertek voltak a rendőrség számára mint bűnbandák tagjai, és mint akik súlyos bűncselekményekben érintettek”

- tette hozzá.

A rendőrség gyilkosság és szándékos emberölés ügyében indított nyomozást.

Az Aftonbladet helyi napilap úgy értesült, hogy az incidens egy rendőrőrs közelében történt, így a rendőrök gyorsan kiértek a helyszínre. Hírügynökségi jelentések szerint az áldozatok éppen egy internetes kávézóból távoztak, amikor rájuk lőttek. Szemtanúk az újságnak arról számoltak be, hogy 15-20 lövést hallottak. Egyes szemtanúk szerint a lövéseket egy automata fegyverből adták le.

Van néhány bandaháború, amely feltételezésünk szerint jelenleg is tart, ez egyike azoknak – mondta Sintéus, hozzátéve: a rendőrségnek nem volt előzetes információja egy lehetséges lövöldözésről.

Borítóképünkön rendőrök a lövöldözés helyszínén.

Forrás: Johan Nilsson / TT News Agency / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában