bűnügy

2018.04.29. 12:38

Mise után lőttek agyon egy katolikus papot a Fülöp-szigeteken

Mark Ventura atya éppen a gyerekeket áldotta meg és a kórustagokkal társalgott.

Közvetlenül vasárnapi miséje után agyonlőttek egy bányászatellenes katolikus papot a Fülöp-szigetek északi részén, a Cagayán tartománybeli Gattaránban – közölte a helyi rendőrség.

A 37 éves Mark Ventura atya éppen a gyerekeket áldotta meg és a kórustagokkal társalgott a misét követően, amikor kétszer hátba lőtték – mondta el Rodel Tabulog gattaráni rendőrkapitány. A támadásban senki más nem sebesült meg.

A sisakot viselő gyilkos motoron menekült el egy másik gyanúsítottal – tette hozzá a rendőrtiszt.

„Vizsgáljuk a gyilkosság lehetséges indítékát”

- nyilatkozott a DZMM rádióadónak Tabulog. Helyi sajtóhírek szerint a katolikus közösség kedvelte az atyát.

A csaknem hét évvel korábban pappá szentelt Venturáról köztudott volt, hogy ellenzi a bányászatot, és segíti a tartományban élő bennszülött lakosokat – írta honlapján a testület.

Mark Ventura a második pap, akit az elmúlt négy hónapban meggyilkoltak az országban – hívta fel a figyelmet a Fülöp-szigeteki Katolikus Püspöki Konferencia.

Decemberben egy 72 éves papot lőttek agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Écija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában – fűzte hozzá a konferencia.

A Fülöp-szigetek mintegy 100 milliós lakosságának több mint 80 százaléka római katolikus vallású.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában