Európai Parlament

2019.01.22. 10:07

Mezei János: egymást kiegészítve tudunk többek lenni

Az Erdélyi Magyar Néppárt egy zászló alá terelné a magyar pártokat a májusi EP-választáson. Az RMDSZ mellett a Polgári Pártot is várják.

Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: az európai parlamenti választás és az államelnök választás kérdéseiben felül kell kerekedni a politikai kicsinyességen, amely a saját pozícióikat érinti.

https://stream.echotv.hu/videos/2019/01/720/20190121_szinkron_mezei.MP4

Mezei János kiemelte: a Magyar Polgári Párt az RMDSZ-el és a néppárttal is tárgyalásokat folytat.

Mindenképpen a magyar érdekeket szeretnék képviselni.

A tárgyalásfolyamatban szeretnénk, hogy a Magyar Polgári Párt is eljuttassa gondolatait és célkitűzéseit az Európai Parlamentbe. Ezért vagy saját jelölttel vagy kompromisszumos megoldással szeretnének részt venni az EP-választáson

- fogalmazott. Hozzátette: az RMDSZ hivatalosan még nem reagált.

Mezei János szerint az lenne a jó, ha mindenki kapna egy szeletet a lehetőségből és az elképzelés is, melyet a Magyar Polgári Párt a zászlójára tűzött, eljusson a megfelelő fórumokra.

Egymást kiegészítve és pótolva tudunk többek lenni.

Velkovics Vilmos azon kérdésére, mi a véleménye a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti karon induló angol tagozatról Mezei János elmondta: látszik, hogy a kisebbségben élő magyarság ellen szándékos cselekvési kényszer fogalmazódik meg. Magyar tagozatot évek óta próbálnak indítani, de nem engedélyezték. Ezzel szemben az angolt elfogadta a szenátus.

Ennek az az üzenete, hogy nem akarnak tudomást venni rólunk, akik ott élünk Székelyföldön

- tette hozzá. Kiemelte: félre kell tenni azt a politikát, melyet korábban folytattunk és egy cselekvőképes, határozottabb politikára kell áttérni, hogy a magyarság ügyét, fennmaradását és jobb életre való törekvését tudjuk segíteni.

Borítókép: ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában