alapkőletétel

2021.10.09. 20:18

Menczer: a kormány két fontos célja a gyermekvállalás segítése és a keresztény kultúra megőrzése

A Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjában megvalósuló beruházást 602 millió forinttal támogatja a kormány.

A kormány két fontos célja a gyermekvállalás segítése, támogatása és a keresztény vallás és kultúra megőrzése – hangoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton Zsámbékon, a Csillagvilág református óvoda alapkőletételi ünnepségén.

Menczer Tamás elmondta, hogy a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjában megvalósuló beruházást 602 millió forinttal támogatja a kormány.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy aki igent mond a családra és igent mond a gyermekre, az igent mond az életre és igent mond a jövőre. Kiemelte, a kormány segíteni szeretné, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek.

Közlése szerint a kormány 2021-ben két és félszer többet fordít a családok támogatására, mint 2010-ben az előző kabinet. Ez 2300 milliárd forintot jelent – tette hozzá -, ami a GDP mintegy 4,5 százaléka. Ez a támogatás Európában is kimagasló – jegyezte meg.

A kormány filozófiája, hogy aki gyermeket vállal, az kevesebbet adózzon, többet tudjon a családjára fordítani – mondta Menczer Tamás, hozzátéve, jelenleg egymillió család részesül családi adókedvezményben. Az otthonteremtési program ugyancsak kiemelten fontos, a családi otthonteremtési kedvezményt, a csokot 160 ezer család veszi igénybe, ami mintegy 500 milliárd forintot jelent, és ezek a családok 83 ezer gyerek világra hozatalára vállalkoztak.

Az államtitkár a református egyház országos óvodaprogramjáról elmondta, hogy 66 helyszínen valósul meg óvodafejlesztés, vagy -építés, 200 csoportszoba, ötezer óvodai férőhellyel – ebből háromezer új -, valamint 354 munkahely jön létre.

A 800 négyzetméteres, kétszintes Csillagvilág óvodában három csoportban 75 gyerekről gondoskodnak majd. Az energiahatékony, korszerű építészeti megoldásokat alkalmazó új épületben fejlesztőközpont és 60 négyzetméteres tornaszoba is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában