az albérlő lehetett a tettes

2019.02.25. 13:59

Megöltek egy férfit Kecskeméten

Gyilkosát már őrizetbe is vették.

Holtan találtak egy 50 éves férfit vasárnap este Kecskeméten, egy Fürdő utcai házban. A rendőrség elfogta a feltételezett tettest, aki beismerő vallomást tett – számolt be róla a baon.hu.

A rendőrség hétfő reggeli közleménye szerint egy kecskeméti ingatlanban vasárnap, az éjszakai órákban holtan találtak egy 50 éves férfit, aki a helyszíni és halottszemle adatai alapján bűncselekmény áldozata lett. A gyanú szerint a feltételezett elkövető az áldozat ismerőse, egy 64 éves helyi lakos, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették. A férfi kihallgatása során beismerte tettét.

A lap munkatársai hétfő délelőtt mentek ki az utcába, ahol a gyilkosság történt. Beszámolójuk szerint az utcában szinte senki nem járt, tucatnyi házba becsöngettek, míg végül megtudták, hogy melyik ház volt a bűncselekmény helyszíne.

Az utcabeliek közül sokan az újságíróktól hallottak először arról, hogy emberölés volt a közelükben, és érthetően nagyon megdöbbentek.

A gyilkosság helyszínén már nem volt nyoma a vasárnap esti helyszínelésnek. Itt is megnyomták a kapucsengőt, de ha volt is valaki a házban, nem nyitott ajtót. Mint egy közelben lakó hölgy elmondta: késő este, 11 óra körül értek haza, és legnagyobb meglepetésükre három rendőrautó és egy mentő állt az utcában.

„Elég rémisztő volt” – borzongott meg az este emlékeire, hozzátéve: azt látta még, hogy a rendőrök egy motorháztetőre fektetett férfit motoztak meg. De ő sem volt azzal tisztában, konkrétan milyen ügy miatt érkeztek a rendőrök.

Tőle és az egyik szomszéd idős hölgytől megtudták: az ingatlan egy középkorú férfié, akinél több mint tíz éve lakik albérletben (szívességből) egy idősebb férfi, Pista, aki állítólag nem veti meg az alkoholt (és aki egyesek szerint a tulajdonos rokona). Más viszont úgy tudta, hogy több albérlő is szokott lenni a házban, néha nagy volt a jövés-menés, megfordultak ott „rossz kinézetű fiúk is”.

A Pista állítólag agyonütötte az egyik ivócimboráját – jelentette ki egy férfi, de többet ő sem mondott a ház lakóiról.

A másik szomszédban lakó idős hölgy fél 11-kor hangos zajokra figyelt fel, mikor kinézett az ablakon, akkor látta meg a rendőrautókat és a mentőt. Veszekedést, kiabálást korábban nem hallott, de este már nem is szokott kimenni a házból.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A nyomozók indítványozták az őrizetbe vett 64 éves férfi előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában