Illegális bevándorlás

2021.09.18. 22:15

Megnyílt Számosz szigetén az első zárt befogadótábor

Megnyílt szombaton Számosz görög szigetén az első zárt befogadótábor, amely 3000 ember befogadására alkalmas.

A hivatalosan „ellenőrzött hozzáférésű, zárt központnak” nevezett létesítmény részben uniós forrásból épült. Mintegy 5 kilométerre fekszik az egykori ideiglenes befogadó központtól és a sziget településeitől, és magas, szögesdróttal szegélyezett drótkerítés veszi körül.

„A kormány foglalkozik a migráció kérdésével, ahogyan azt megígértük a választóknak” – jelentette ki Nótisz Mitarákisz migrációügyi miniszter. Kifejtette, hogy két évvel ezelőtt még 10 500 ember érkezett Számoszra, míg idén 111. A miniszter szerint az új táborban az ott lévők jó körülmények között és biztonságban élhetnek – mutatott rá a miniszter.

A görög sajtó jelentései szerint a táborban élők 8 és 20 óra között elhagyhatják a létesítményt, ami alól csak azok jelentenek kivételt, akiknek a menedékkérelmét már elbírálták és elutasították, és akiknek vissza kell térniük Törökországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában